Квас при холестерин: застосування при підвищених показниках

Квас – вживається здавна в Росії напій, який не просто приємний на смак, але ще і корисний. Квас можна готувати з різних натуральних продуктів, з різними добавками. Тому цей освіжаючий напій широко застосовується в нетрадиційній медицині для лікування ряду захворювань. Зокрема, квас може регулювати рівень холестерину в крові. Лікувальні властивості напою обумовлені його складом: дріжджі, білки, вуглеводи, органічні кислоти, мінерали і вітаміни. Як працює квас при холестерин?

лимонний квас

Цей напій стимулює розщеплення холестерину і допомагає активувати обмінні процеси. Крім того, він допомагає при лікуванні ожиріння і ревматизму, корисний при акне. Щоб зробити квас, знадобиться:

  • один лимончик;
  • житній хліб;
  • чотири літри води;
  • стакан цукрового піску;
  • невеликий шматочок свіжих дріжджів.

Спочатку потрібно подрібнити хліб, скласти у велику банку і залити водою. ТІАКОМ суміш повинна настоятися не менше двох годин. За цей час потрібно вимити цитрус і ретельно вичавити з нього сік. Далі тюря проціджують, після чого додаються всі інші інгредієнти. Перша доба квас наполягають у великій ємності, потім переливають в маленькі ємності і залишають для остаточного бродіння ще на три дні. Поліпшити смак напою можна жменею родзинок або горіхів, а приймають його протягом дня як чай.

Квас на вівсі

Такий засіб допомагає привести в норму не тільки холестерин, але і рівень цукру в крові, він прекрасно втамовує спрагу і бадьорить. Готують його з 500 г вівса, трьох літрів очищеної води і чотирьох ложок цукрового піску з гіркою. Цукор можна замінити для діабетиків двома ложками меду або жменею родзинок.

Готувати квас дуже просто: спочатку потрібно з’єднати крупу і цукор або альтернативні компоненти, потім залити водою і настоювати чотири дні в теплому місці. Він буде корисний для зниження холестерину, але протипоказаний хворим на виразку шлунку, подагрікам, при порушеннях в роботі печінки.

хлібний квас

Квас на хлібі стимулює травні процеси і прискорює метаболізм, що сприяє розщепленню холестерину. Він відмінно чистить судини і виводить токсини, підвищує імунітет, насичує вітамінами ослаблений організм, підвищує працездатність.

Дріжджові елементи допомагають в лікуванні цукрової хвороби, крім того, хлібний квас усуває метеоризм і знімає печію, тяжкість в шлунку при травних порушеннях. На п’ять літрів води знадобиться невеликий пакетик дріжджів, половина склянки цукрового піску, півкіло кубиків підсушеного хліба житнього.

Готують напій так:

  • складають хлібні кубики в об’ємну ємність і заливають теплою водою;
  • коли заготовка охолоне, її проціджують і змішують з дріжджами і цукром;
  • напій повинен стояти в теплі, поки не утвориться пінна шапка, потім його розливають по пляшках і для дозрівання переносять на холод на десять діб.

Такий засіб підходить всім, за винятком дітей віком до семи років. Курс лікування може тривати до півтора місяців.