Помідори при холестерин, чи можна їх вживати?

Холестерин є ліпопротеїд, який синтезується печінкою людини і накопичується в організмі. У нормальних кількостях цей компонент є необхідна речовина за рахунок, якого забезпечується протікання багатьох життєво важливих процесів. Жирний спирт бере участь в процесі вироблення гормонів залозами ендокринної системи і в протіканні процесів обміну речовин. Освіта дисбалансу і відхилення показників цього концентрату від норми небезпечно розвитком атеросклерозу судин. В цілому на розвиток цієї недуги впливає харчування, тому що не всі продукти однаково позитивно впливають на людський організм. Звичайно, елементи рослинного походження споживати можна, але і вони по-різному впливають на заповітні позначки норм. Потрібно спробувати розібратися, чи можна вживати помідори при холестерин і як вони діють на процентний вміст ЛПВЩ і ЛПНЩ в організмі.

У чому користь овоча?

Провідні фахівці стверджують, що помідори при холестерин споживати необхідно. Також вони рекомендують включити в раціон людини томатну пасту, морси і соки з овоча. Такі рекомендації пов’язані з корисними властивостями компонента – вчені прийшли до висновку, що споживання томатів – запорука здоров’я серцево-судинної системи і найкраща профілактика утворення патологій. Цей факт наочно підтверджено жителями країн, в яких овоч виводиться в розряд найпоширеніших. В широтах Російської федерації даний компонент користується не такою популярністю, можливо, в цьому і полягає проблема високих показників частоти виявлення, патологій серця і судин.

Цікаво знати про те, що в помідорах є холестерин! Але як же тоді овоч може приносити користь людині при атеросклерозі? Загадка полягає в тому, що його склад по-справжньому унікальний, овоч є джерелом лікопіну, компонента відіграватися важливу роль в організмі людини. Користь цього компонента виділена і підтверджена в ході наукових досліджень.

Факт! Австралійські вчені стверджують, що корисно споживати в їжу все натуральні продукти основою яких є томат: соус, кетчуп, сік. Але найбільшу користь можна отримати з свіжих компонентів, саме в такому вигляді всі компоненти засвоюються найкраще.

В результаті активності лікопіну загальмовується процес виділення ліпопротеїдів низької щільності і пригнічується процес окислення. Атеросклеротичні бляшки припиняють утворюватися.

Як засвоюється лікопін і що це за компонент?

Тканини організму мають здатність засвоювати цей компонент. у випадках коли виникає недолік цього елементу організм індивіда існує за рахунок накопичених раніше запасів. На якість профілактики хвороб судин впливає не масова частка спожитого в добу компонента, а показники його запасів в організмі.

Доведено! Ризик прояви патологій серця і судин підвищений у пацієнтів, у яких концентрація лікопіну в крові знижена.

Потрібно звернути увагу, що для заповнення концентрації елементу споживати томати потрібно суміжно з їжею, що містить жири (переважно рослинні). Не можна випускати з уваги той факт, що концентрація корисного елемента в організмі знижується стрімко, тому при відмові від вживання томатної продукції рівень лікопіну в крові пацієнта знизиться вдвічі і це призведе до підвищення концентрації ліпопротеїдів низької щільності.

Помідори знижують холестерин, це довели вчені. На підставі такої інформації слід зробити висновок про те, що подібна речовина є необхідним для організму людини, і його споживання повинно бути систематичним. Таке меню складе добрий грунт для профілактики виникнення серцево-судинних захворювань.