Сумісність кокосового масла і холестерину

Кокосове масло виробляють з м’якоті кокосів. Продукт є досить популярним в кулінарії, косметології, медицині. Його застосовують навіть в домашньому господарстві. Але чи сполучаються кокосове масло і холестерин?

Хімічний склад

Головні компоненти кокосового масла – поліненасичені жирні кислоти. Вчені вважають, що дані речовини просто життєво необхідні людському організму. Сам же він не виробляє ці елементи, тому їх потрібно отримувати разом з їжею. При споживанні кокоса людина може забезпечити себе достатньою кількістю кислот.

У продукті є також вітаміни і мінерали, які виконують різні функції для здоров’я. Наскільки корисним буде склад, залежить від способу виробництва. Якщо виробник використовує пресування за допомогою високих температур, то масло втрачає свої корисні властивості.

Виготовлення шляхом холодного віджиму дозволяє зберегти всі цінні речовини. Але, на жаль, другий метод застосовується виробниками найрідше, так як допомагає добути набагато менше масла з кокосової м’якоті.

Вплив на організм

Кокос надає на організм людини, як позитивне, так і негативний вплив.

Корисні властивості

Цілюща дія кокосового масла досить широке. При його споживанні можна домогтися наступних ефектів:

  • Запобігти розвитку патологій серця і судин.
  • Поліпшити стан шкіри, попередити виникнення шкірних захворювань.
  • Нормалізувати мозкову діяльність.
  • Уникнути освіти онкологічних пухлин.
  • Зміцнити імунну систему.
  • Пригнічувати запальні процеси.
  • Швидко загоювати пошкодження шкіри і слизових оболонок.
  • Забезпечити організм енергією, підвищити працездатність і витривалість.
  • Поліпшити стан нігтів і волосся.
  • Придушити розвиток хвороб шлунково-кишкового тракту.
  • Боротися з печією.

Кокосове масло активно застосовується жінками для косметологічних процедур. Його додають в різні креми, бальзами, шампуні.

негативний вплив

Кокосове масло не несе шкоди для здоров’я людини, якщо вживати його в розумних кількостях. При неконтрольованому застосуванні є ризик розвитку алергічної реакції, яка проявиться у вигляді висипів на шкірі, свербіння і лущення.

Увага! Продукт позитивно впливає на травний тракт, але при надмірному споживанні здатний спричинити виникнення нових або загострення вже наявних захворювань.

Вплив на холестерин

Кокосове масло не має в своєму складі шкідливий холестерин, а значить не може викликати його підвищення в крові. В її складі мають поліненасичені жирні кислоти, які допомагають знизити ліпідний показник.

Тому людям з високим холестерином не варто турбуватися з приводу застосування кокоса. Але дотримання заходів ніхто не відміняв. Лікарі радять вживати в добу не більше 3 столових ложок.

способи застосування

Кокосове масло необов’язково просто випивати, можна готувати з ним страви або якось ще урізноманітнити вживання. Можна додати маленьку ложечку продукту в чай ??замість вершків або молока.

Для цього буде потрібно збити масло в блендері, додати трохи цукру і заміна вершкам готова. Цією ж масою можна змащувати тост з корисного цільнозернового і висівкового хліба.

Любителі кокосового смаку нерідко готують з масла домашній майонез. Для приготування потрібно зробити суміш з 4 жовтків курячих яєць, великий ложки столового оцту, половини чайної ложки гірчиці.

Помістити масу в блендер і збити. Потім зменшити швидкість і обережно додати половину склянки оливкової і один повний стакан кокосового продукту.

Особливості вибору і зберігання продукту

Кокосове масло необхідно вибирати ретельно, щоб не нарватися на неякісний продукт, від якого можна очікувати тільки поганий ефект. При виборі слід враховувати наступне:

  1. Продавець. Не варто купувати продукт в онлайн-магазинах, так як не вийде оцінити зовнішні дані, смак і запах продукту.
  2. Ступінь очищення. Купувати рекомендується масло, не проходило очищення. Воно зберігає в собі максимум цінних компонентів. Рафінований же продукт втрачає свої корисні властивості.
  3. Колір і запах. Натуральне масло володіє легким ароматом кокосового горіха. Забарвлення продукту залежить від консистенції. Рідина має прозорий або злегка жовтуватий відтінок, а тверде масло – білий колір.
  4. Рівень плавлення. Кокосовий продукт починає танути при температурі понад 25 градусів. Щоб перевірити це якість, слід покласти трохи маси на долоню. Через кілька секунд вона буде плавитися, якщо є натуральним.

Зберігати масло кокоса необхідно виключно в холодильнику. Не варто переливати його з фабричної ємності в іншу. Виробники роблять упаковку герметичною для запобігання проникнення кисню. Адже кокосовий продукт при контакті з ним швидко псується.

Протипоказання

У кокосового масла є тільки одне протипоказання – це алергічна реакція. В іншому доктора закликають лише дотримуватися обережності при вживанні продукту, що не перевищувати допустимі дозування.

Кокосове масло і холестерин поєднувати можна. Даний корисний продукт не впливає на концентрацію поганих жирів в крові. Але все ж проконсультуватися з лікарем з приводу його застосування не завадить.